lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kyllä Google tietää...


Viime aikojen tapahtuvat voisi tiivistää Google-hakuihini.

sappivaivat ruoka
mitä tarkoittaa puitelaki
veri ulosteessa
Suomen suurlähetystö Tukholma
Hannaleena Mattila
nuha ja juokseminen
onko jokavuotinen yhdyssana

Tänään on ollut huisin kiva päivä. Tapasin Lontoon au pair-perheeni äidin siskoineen puolelta päivin, kävimme äänestämässä (ilmainen mainos: etsi Google-hakulistasta ehdokkaani, numeron 67 kirjoitin kämmeneeni aamulla), vaalikahveilla Valhallabageriet:ssa, kävelimme rantakatua auringonpaisteessa, shoppailimme ja kävimme lounaalla päivällisaikaan. Illalla menin vielä perheen Tukholman kotiin, jonne pääsiäislomaa viettävät tytöt tulivat oltuaan isovanhemmillaan. Niin kiitollinen olen näistäkin ihmisistä elämässäni!

Kevät on tullut, maraton lähestyy ja jokavuotinen taistelu kevätflunssaa vastaan on alkanut. Torstaina rohkeana tyttönä lenkkeilin jo ilman pipoa, mutta tulin hyvin pian asetetuksi nöyrästi omalle paikalleni, kun vastaan juoksi mies hihattomassa ja shortseissa. Pipottomuus kostautui ja flunssaisena juodun jättämään tämän viikonlopun lenkit väliin, juoksuoppaan ohjeille kuuliaisena "en urheile terveydelläni". Ehkä olisi tarvetta laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin, kun parin lenkin jääminen väliin huolestuttaa enemmän kuin viimeaikaiset mahavaivat tai nettilääkärin varoittelut sappikohtauksista ja mahasyövästä.

Sain Att möta barn i svåra livssituationer- kurssista ja viiden sivun esseestäni A:n eli Utmärkt eli parhaan mahdollisen arvosanan! Kirjoitin esseeni 10-vuotiaasta Pellestä, joka asuu keskisuuressa kaupungissa työttömän, alkoholisti- yksinhuoltajaäitinsä kanssa ja joka on koulun alkaessa asunut muutaman viikon majassa paossa äitiä ja tämän poikaystävää. Pohdin esseessäni Pellen tilannetta erilaisten teorioiden (kiintymyssuhde, systemteori) ja näkökulmien (koulu, socialtjänsten) avulla. Kävin tekstiäni läpi Språkverket:n tädin kanssa ja olinkin siihen ihan tyytyväinen, mutta tiesin koko ajan, että suomeksi olisin voinut kirjoittaa huomattavasti syvällisemmin ja laajemmin. Tavoitteena oli kunhan päästä läpi, joten arvosana tuntuu enemmän kuin erinomaiselta. Näin hyvälle en ole tottunut edes Suomessa. Muutenkin pidin kurssista todella paljon. Moniin asioihin sain aivan uudenlaisia näkökulmia. Takuuvarmasti tulen kohtamaan työssäni lapsia, joilla on huonon rahatilanteen, vanhempien avioeron, alkoholin tms. aiheuttamia vaikeuksia elämässään, mutta ainakaan toistaiseksi OKL:ssä ei ole näistä asioista ehditty puhumaan. Lintukodossa kasvaneelle ei ollut tullut mielen vierenkään aikaisemmin ajatella, että pitkä kesäloma voi jollekin lapselle tarkoittaa yli kahta kuukautta ilman päivittäistä lämmintä ruokaa tai kuinka tärkeä opettajan luoma tillräckligt bra annan värld on niille lapsille, jotka kokevat emotionaalista tai fyysistä turvattomuutta kotonaan.

Seuraavaksi voisin googlata Skåne, sinne nimittäin olisi tarkoitus suunnata jo parin viikon sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti