tiistai 10. maaliskuuta 2015

Kevät ja Uppsala

Pohjolan talvi on niin pitkä ja pimeä, että pohjoisen ihmispoloinen ehtii unohtaa, kuinka ihanalta kevään valo ja lämpö tuntuvatkaan. Sitä riemua, kun aurinko lämmittää tummia farkkuja tai kun aivan oikeasti saa käyttää aurinkolaseja (ovat itse siassa lähes pakolliset, kun kevättuuli pöllyyttää hiekkaa)! Tähän asti lämmön osalta parhaana päivänä, sunnuntaina Tukholma kylpi auringossa ja +15 asteen lämpötilassa. Kyllä kelpasi Kertun hölkkäillä pari tuntia ilman pipoa ja kevätjuoksuvaatteissa ilman useampia kerroksia, innokkaimmat lenkkeilijät olivat jo tosin shortseissa.

Lähdin sitten puolenpäivän jälkeen Uppsalaan moikkaamaan ystäviä ja illaksi tuomikirkkoon kuuntelemaan Bachin h-molli messua. T-centralissa huomasin, että seuraava juna Uppsalaan menee vasta 25 minuutin kuluttua, mutta seuraava juna puoliväliin Upplands Väsbyyn lähtee jo heti minuutin kuluttua. Vaihdoin siis T-centralin maanalaisen hallin Väsbyn ulkoilma-asemaan, jossa odottelin ne 25 minuuttia Uppsalan junaa auringonpaisteen helliessä.

Aurinko ehti mennä pilveen, kun pääsin perille, mutta oli kiva päivä kaupungilla kierreskellessä. Jotenkin sympaattinen, sopivan pieni ja kotoisen oloinen tuo Uppsala. Tuomiokirkossa sen sijaan ei ole mitään pientä, mutta kuoron ja orkesterin se kyllä saa soimaan. Kärsin kylmistä väreistä lähes koko konsertin ajan.

Auringonpaiste jatkuu kolmatta päivää, mutta tämän päivän olen tehokkaasti viettänyt ruudun ääressä hemtentaa edistäen. Viimeinen palautuspäivä on ensi viikon perjantaina, mutta minun tavoitteeni on saada se valmiiksi tämän viikon torstaihin mennessä. Koska kielikurssi on kivaa ja helppoa eikä sitä lasketa kouluksi, aioinkin sitten viettää kokonaisen vapaan viikon ensi viikolla.

Nyt suuntaan joogatreffeille, mutta vähemmän romanttisille, mitä ensimmäisen kuvan pari sunnuntaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti