maanantai 23. maaliskuuta 2015

sushi




Minäkin, vihdoin ja viimein! Siis söin sushia, enkä mitä tahansa ravintolasushia, vaan aivan kotona tehtyä sushia, jota oikeat japanilaiset oikeasti syövät kotonaan. Ja olihan se hyvää. Itse asiassa aivan todella hyvää! Ja myös yllättävän helppoa valmistaa, joten kotiporukat, voitte alkaa jo henkisesti valmistautumaan siihen, että kesällä syödään sushia. Fyysisesti voitte valmistautua metsästämällä ja hankkimalla merilevälevyjä, niitä nimittäin tuskin löytyy ihan jokaisesta lähikaupasta.

Olen viikko viikolta enemmän innoissani näistä meidän sunnuntai-iltojen kokkailuista! Ruoka ja sen laittaminen yhdessä mielenkiintoisesti erottaa meidät omien kulttuuriemme tuotteiksi ja toisaalta ihanasti yhdistää nauttimaan ja kokeilemaan uusia, outojakin, hyviä, herkullisia ja mieleenpainuvia makuja ja makuyhdistelmiä. Syömisen lomassa eilen keskustelimme sushin rullaamisen lisäksi mm. koulusysteemeistä ja koulumaksuista (käsittämätöntä tosiaan, että minulle maksetaan siitä, että opiskelen!), etu- ja sukunimien merkityksistä ja salmiakista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti