torstai 29. tammikuuta 2015

Jag ska flytta!


Tukholman asuntotilanne ylipäätään on erittäin haastava eikä yliopistokaan takaa majoitusta kaikille vaihto-oppilaille. Ensimmäisenä listalta pudotetaan muista pohjoismaista tulevat opiskelijat. En siis loppujen lopuksi saanut edes hakea majoitukseen. Minä onneksi löysin asunnon jo hyvissä ajoin Facebookin kautta. Asunto on kiva, huone iso, vuokra halpa ja vuokraemäntä todella ihana. Asunnossa on oikeastaan vain yksi haittapuoli, joka nyt parin viikon jälkeen tuntuu melkein sietämättömän suurelta. Nimittäin sijainti 25 minuutin junamatkan päässä keskustasta ja 50 minuutin päässä yliopistolta! Lisäksi kaupungin laidalla tapahtumat ovat aika harvassa ja olen tuntenut pienoista yksinäisyyttä ja sosiaalisten suhteiden puutetta täällä. Siispä kun yliopiston majoitustoimistoata otettiin yhteyttä ja kerrottiin, että lukuisten peruutusten takia huoneita on vielä vapaana, päätin hakea asuntoa yliopiston opiskelija-asunnoista. Onnekseni sain asunnon ja lauantaista lähtien "omistan" huoneen ja kylpyhuoneen itsekseni sekä jaan keittiön 9-11 muun opiskelijan kanssa!

Opiskelijasolu sinällään onkin sitten aivan oma kokemuksensa. Asuminen useamman uuden, vieraan, tuntemattoman ja erilaisesta kulttuurista tulevan nuoren kanssa ei voi olla pelkästään ihanaa tai kamalaa, Tänään Student Unionin oli tarkoitus järjestää mäenlaskutapahtuma kansainvälisille opiskelijoille, mutta viime yön sade sulatti loputkin lumet. Mäenlasku korvattiin kahvittelulla. Ilokseni huomasin olevani kahvilla jo neljättä tuntia. Mukavia ihmisiä ja mielenkiintoisia puheenaiheita. Monet heistä asuvat samassa opiskelijakylässä, joten tunnen jo joitakin etukäteen. Kahvitellessa puhuimme myös soluasumisesta. Toiset joutuvat siivoamaan likaista keittiötä, toiset tekevät porukalla viikottain yhdesssä ruokaa. Toivon pääseväni osalliseksi jälkimmäisestä mutta uskon, että monista einiinmukavista- asioistakin selviää asenteella. Tällä hetkellä suuria positiivisia muuttoon houkuttelevia seikkoja ovat 10 min. kävelymatka koululle, puolet lyhyempi matka keskustaan sekä mahdollisuus sosiaaliseen kanssakäymiseen. Toivon kovasti, että erilaisten ihmisten seurassa voin itsekin olla rohkeasti omalla tavallani erilainen. Sekään ei haittaisi, jos samaan soluun sattuisi ruotsalaisia, ettei menisi aivan englanniksi koko kevät.

Harvoin muuttaminen tapahtuu niin vaivattomasti kuin (toivottavasti) minulla tällä kertaa.Tänään pakkasin puolessa tunnissa tavarani. Huomenna raahaan(kirjaimellisesti johtuen hiekotetuista teistä) jättiläismatkalaukkuni ensin yliopistolle, jossa allekirjoitan vuokrasopimuksen ja haen avaimet. Tämän jälkeen raahaan matkalaukkuni asuntolalle. Tulen kuitenkin vielä yhdeksi yöksi takaisin nykyiseen majapaikkaani, koska soluhuoneestani puuttuu monia varsin olleellisia asioita. Lauantaiaamuna suuntaan kohti Ikeaa ostamaan kaiken välttämättömän, kuten tyynyn, peiton, lakanat, pyyhkeet ja kenties ruokailuvälineetkin.

Olen jo kerran aikaisemmin asunut alivuokralla (10 kk Lontoossa ja 2 viikkoa täällä ovat osoittaneet, että tämä on erittäin mukava tapa asua ja tutustua ihmisiin), joten lauantaista lähtien uusi asumisenmuotokokeilu alkakoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti