perjantai 23. tammikuuta 2015

Tillräckligt bra

"De barn som utvecklas och trivs, som vet vad de känner, som kan uttrycka det de känner och få sina upplevelser bekräftade - vare sig de är glada, rädda eller arga - och som kan använda de resurser som de har, det är barn som får "tillräckligt bra" omsorg."

Tänään olen lukenut "riittävän hyvästä" vanhemmuudesta ja huolenpidosta ja ilahtunut ymmärryksestäni sekä tekstin kieltä että sisältöä kohtaan.


Päässyt ilmaiselle, kahden tunnin kiertoajelulle Tukholmaan ja kuullut ja nähnyt monia mielettömän mielenkiintoisia juttuja.

Lämmittänyt paikalliseen tapaan ruokansa mikrossa yliopistolla. Täällä tosiaan on käytäviä ja nurkkauksia, joissa on mikroja rivissä. Ruotsissa ei ole vastaavanlaista ateriatukea opiskelijoille mitä meillä Suomessa on. Kun kukaan ei mieti hyvää ateriakokonaisuutta ja tarvittavia ravintoaineita valmiiksi, täytyy itse pohtia ja punnita hieman tarkemmin,minkälaista ruokaa laittaa ja nauttii. Eilen onnistuin mielestäni kehuttavasti.


Tavannut muita vaihto-oppilaita, tuntenut turvallista ymmärrystä norjalaisen tytön kanssa. Sekoillut englannin kielen sanoissa ja tuntenut suurta hämmennystä kadonneesta kielitaidosta. Viikon tehohoito ruotsin kielen kuuntelussa, lukemisessa, kirjoittamisessa ja puhumisessa alkaa vaikuttaa. Mikä ennen oli bullying on nykyään mobbning. Kolminkertainen Jippii!

Miettinyt tutustumistani ihmisiin. Kokenut pientä ulkopuolisuuden tunnetta, kun muut vaihto-oppilaat ovat jakaneet edellisen illan Welcoming Party- kokemuksiaan. Asettanut tavoitteekseni aktivoitua ja luoda ihmissuhteita. Kai se on mahdollista muuallakin kuin yökerhoissa?







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti