perjantai 27. helmikuuta 2015

1/3


Aina oppii jotain uutta, varsinkin ruotsalaisessa uimahallissa. Luksusta nimittäin on se, että uimahallista löytyy sauna, oikein kaksin kappalein. Lievästi sanottuna kuitenkin petyin. Kiukaan päällä oli vesihana (ilman kahvaa), josta tippui kirjaimellisesti yksi pisara kerran kahdessa minuutissa. Olin istunut kuivassa saunassa jo hyvän aikaa ennen kuin uskaltauduin kysymään, että onko Ruotsissa tosiaan niin, ettei saunassa saa itse heittää vettä kiukaalle. No, kanssani istunut nainen ystävällisesti neuvoi, että oven vieressä saunan ulkopuolella on hana, jota painamalla saa löylyä kiukaalle. Kas kummaa, kun en tullut hoksanneeksi!

Vaihtojaksoa on takana 6 viikkoa ja edessä 12, kolmasosa siis jo mennyt, alkakaahan varata lippuja kyläilyvierailulle! Seuraavat vieraat ovat jo kyllä ilokseni tulossa jo huomenna. Tulin tietoiseksi jäljellä olevasta ajasta, kun eilen varmistui, että voin lähteä Tukholmasta hieman ennen lukukauden loppua. Varasin jo lentoliput ja tulen lintsaan kaksi viimeistä viikkoa ja (vain!)kaksi viimeistä seminaaria, jotta pääsen kotiin juoksemaan Terwamaratonin ja juhlimaan ylioppilasjuhlia. Jouduin sitten kesäkuussa kirjoittamaan korvaavia tehtäviä, mutta ehkä kestän sen, kun ei kuitenkaan tarvitse maksaa enää lipuista takaisin Tukholmaan. Maratonille osallistumisen varmistumisesta riemastuneena päätin kokeilla lenkillä maratonvauhtiani. Puutteellisista välineistä johtuen sain tietää nopeuteni vasta tänään käyttäen apuna googlemapsia sekä laskinta ja eilinen lenkki tuli juostua vähän liian lujaa. Loppuilta menikin sitten voidessa pahoin, en muista onko elimistöni koskaan aikaisemmin mennyt niin pahastí sekaisin.

Kieltämättä internetittömyydestä seuraa paljon hyvää.  Kummasti jää aikaa paljon muuhun mukavaan kun ei illat huomaamatta kulu tietokoneella istuen tai kännykän näyttöä ylös alas rullaten. Nyt on kuitenkin kulunut jo kuukausi ilman internetyhteyttä, joten katsoin oikeudekseni ilmaista mielipahani myös vuokranantajalleni ja pyytää korvausta mielipahasta ja ylimääräisestä työstä, jota internetyhteyden puuttuminen on aiheuttanut esimerkiksi kouluhommia tehdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti