tiistai 24. helmikuuta 2015

Arki



Tykkään mun arjesta täällä. Sosiaaliset suhteet ja menemiset painottuvat yleensä viikonlopuille ja koska koulu ei suuresti syö aikaani, ehdin arkipäivinä tehdä kivoja juttuja kaikessa rauhassa ja yllätyksekseni nauttien aivan vain omasta seurastani.


Ja sitten on vielä tavallista parempia arkipäiviä, kuten tämä tiistai eilisen valivalimaanantain jälkeen. Hyvä mieli alkoi jo aamulla, kun kipaisin yliopistolle Studentkårin ilmaisella aamupalalle. Aamupäivällä pyykkäämisen ja ruoanlaiton lomassa sain kouluhommiakin edistettyä. Esseen viimeinen palautuspäivä on vasta kuukauden päästä, ja minä olen jo nyt useamman sivun hyvässä vauhdissa. Tällaista ei ikinä pääse tapahtumaan OKL:ssä, hommia on niin paljon, että hyvä kun ehtii tehdä tehtävät seuraavalle päivälle.


Päätin kolmen(!) tehokkaan kouluhommatunnin jälkeen, että on aika lopettaa ja rupesin päiväunille. Välillä pilvessä ollut taivas selkeni sopivasti lenkin aikana ja vaikka jalat tuntuivat raskaalta niin mieli oli kevyt. Toisten kanssa juoksemista ei voita mikään, mutta toisaalta tykkään siitä, että voin yksin juostessa ajatella tai sitten olla kokonaan ajattelematta. Tänään ajattelin, suunnittelin päivällistä, mietin tätä tekstiä ja haaveilin keväästä.

Sain kivaa palautetta tänään, kun kämppäkaverini mukaan korridorista on tullut parempi sen jälkeen, kun minä muutin. Sanavalinta oli ehkä hieman ylistävä, kun oli kyse siisteydestä, mutta onhan se mukavaa kuulla, että itselle aivan tavallinen huseeraaminen ja paikkojen siistiminen huomataan ja sitä arvostetaan. Siisteyskäsitykseni on verraittain korkea kansainvälisessä yhteisössämme.



Bussi oli pysäkillä, mutta en jaksanut edes yrittää juosta, oli niin raikas ja nätti iltailma, että teki mieli kävellä yliopistolle nettiyhteyden luokse. Täällä istun Studenhusetissa ja syvästi säälin näitä muutamia poloisia entisiä Kerttuja, jotka eivät ole vielä hoksanneet, että mielenterveydelle välttämätöntä on lopettaa kouluhommat viimeistään kuudelta.


Ja kuten joka ilta, aion tänäänkin syödä iltapalan rauhassa omassa huoneessani, kuunnella musiikkia, juoda teetä ja neuloa hetken.

Viime syksyn jälkeen tällaiselle oli selvästi tilausta.


3 kommenttia:

  1. Kuulostaa mukavalta sun elämä siellä! :) mukava lueskella tätä niin tietää vähän mitä sulle kuuluu. :) vois taas itekin kaivella kutimet esiin kenties viimesten rauhallisten iltojen kunniaksi.

    VastaaPoista
  2. Ja piti myös kommentoida, että kivoja kuvia!

    VastaaPoista
  3. Hurjaa, että sulla alkaa olla jo viimeiset rauhalliset illat. Kivoja iltoja siihen asti ja varsinkin sen jälkeen! :)

    VastaaPoista